Us volem explicar en línies generals quina és la nostra filosofia a l'hora de fer reportatges de casament. Des de la nostra experiència de més de 20 anys treballant en aquest sector i gràcies a les moltes converses que hem tingut amb parelles que es volen casar i amb aquestes parelles un cop ja s'han casat hem definit una manera de treballar, un estil de fer les coses. L'objectiu d'aquesta "manera de treballar" és que els nuvis quedeu molt satisfets amb el vostre reportatge, però també amb la forma que el fem el dia del casament.

 

 

Normalment la feina que fem als casaments es pot dividir en 4 parts: les cases (nuvi i núvia), la cerimònia, el reportatge i el convit.

 

         El nuvi i la núvia

 

El sentit de fer fotografies (i vídeo) a casa és tenir unes quantes fotografies del nuvi i la núvia sols i i amb la seva família més propera, normalment pares i germans. El dia del casament, quan arribem a casa vostra, habitualment els nuvis esteu nerviosos ja no només perquè us heu de casar, sinó també perquè tota la família va corrent amunt i avall, amb presses i nervis perquè tot estigui a punt.

 

 

Així doncs, la nostra feina més important al començament no és fer les fotografies, sinó contribuir a crear un ambient més relaxat (dins de les nostres possibilitats). Intentem trencar el gel i si és possible fer que us ho passeu bé. Si esteu contents, a les fotografies quedeu més relaxats, més bé. I tenint en compte que és un dia molt important per a vosaltres, si us ho passeu bé fent les fotos, molt millor.

 

 

Si aconseguim que estigueu a gust, anem fent fotografies en diferents posicions, diferents llocs, unes quantes sols, unes quantes amb la família...al final haurem fet un reportatge complert sense que us "canseu" de la sessió.

 

 

També és molt important que hi hagi comunicació entre vosaltres i nosaltres, de manera que si en algun moment se us comença a fer pesada la sessió  ens ho comenteu. Nosaltres podem fer de més i de menys i si arriba un moment que ja esteu cansats, doncs parem una estona o enllestim la feina ràpidament.

 

 

Molts dels nuvis amb qui parlem, i cada vegada més, ens demaneu que les fotografies siguin naturals. Nosaltres això ho fem a la part de la cerimònia i a la part del convit al 100 per cent. A la part del reportatge també en una bona part, però a les cases és més complicat.

 

 

Entenem per fotografies naturals aquelles en les que no esteu "posant" ni prestant atenció al fotògraf. A les cases, on l'espai sempre és limitat, és pràcticament impossible que no ens presteu atenció. A més, a vosaltres  sols encara seria possible fer-vos unes quantes fotos realment naturals, però les fotografies amb la família no poden quedar bé si no esteu pendents de la càmera. D'altra banda per aconseguir aquestes poques fotografies dels nuvis sols autènticament naturals us hauríem de "sotmetre a una persecució" fotogràfica que creiem que per a vosaltres seria molt més molesta que el sistema que fem servir normalment.

 

 

Tal i com treballem la idea no és que "poseu" sinó que en un moment concret ens mireu, després parleu amb algú, després canvieu la posició o el lloc, ens torneu a mirar...i així anar fent tranquil·lament.

 

 

Resumint, a les cases intentem obtenir unes bones fotografies de vosaltres sols i de vosaltres amb les vostres respectives famílies de forma tranquil·la i relaxada en un bon ambient . I si a més ho passeu bé, doncs genial.

 

 

         Cerimònia

 

 

Durant el casament la nostra feina és fer les millors fotografies possibles de tot el que va passant. Intentem captar tots els detalls. Aquí sí que totes les imatges són naturals i la nostra feina és trobar els punts de vista, la llum, el moment que millor reflectirà la vostra cerimònia. Tot això mantenint-nos sempre en un pla el màxim de discret possible.

 

 

         Reportatge

 

 

Aquest és el moment per fer fotos de la parella. Quan ja us heu casat els nervis desapareixen.  Intentem passar, doncs, una bona estona fent fotos. Com que ja esteu relaxats i molt important, ja esteu junts, la feina es torna molt més fàcil. Passegeu, parleu, rieu i nosaltres anirem fent fotografies. També hi haurà alguns moments que necessitarem que ens mireu, o moments que us farem parar i "prepararem" una mica la foto (sobretot perquè el vestit de la núvia quedi ben posat) i farem alguna foto més "clàssica".

 

 

Una cosa que tenim molt clara en aquesta part del casament és el temps que tenim per fer fotografies. Pensem que el dia del vostre casament us ho heu de passar bé, i tot i que intentem ser molt simpàtics, per gaudir de la vostra festa heu d'estar amb la vostra gent, familiars i amics. Per això si podem obtenir un bon material en 30 minuts no n'hi estarem 40, i si ho podem fer en 20 minuts no n'hi estarem 30. Quan abans estigueu amb els vostres convidats millor.

 

 

Resumint, la nostra "manera de treballar" aquí seria aconseguir un bon reportatge d'una forma distesa i amena i amb el mínim temps possible.

 

 

         Convit

 

 

La part que més gaudiu del vostre casament. És quan realment passeu l'estona amb els vostres convidats. Aquí la nostra feina torna a ser captar tot el que vagi passant, tots els detalls. Fotos d'ambient durant l'aperitiu, fotos de detalls i també les fotos més divertides i espontànies de tot el casament.

 

 

Aquesta part és la de la festa. Hi ha molts moments molt divertits: quan entreu al saló, fent les entregues del ram o dels nuvis, quan els amics us fan bromes, quan balleu...són moments en què  us ho passeu molt bé. També hi ha moments molt emotius. A vegades, per exemple, els nuvis regalen un ram de flors a les mares i vosaltres i les vostres mares i els convidats us emocioneu i sembla que el temps es pari, es produeix un instant "màgic". Nosaltres captem tots aquests moments.

 

 

D'aquesta part del casament surten moltíssimes fotografies. En la part de les entregues, per exemple, normalment feu una volta pel saló al ritme de la música que va sonant abans d'entregar posem per cas el ram de la núvia. Nosaltres anem disparant fotografies mentre aneu fent aquesta volta i quan feu l'entrega. Moltes fotografies. N’aconseguirem algunes que seran genials: dinàmiques, divertides, espontànies i amb sentiment.

 

 

Per això als nostres àlbums, en aquesta part, hi ha moltes fotografies. Perquè passen moltes coses i hi ha moltes seqüències que després quan les trobeu al reportatge final us agrada veure.

 

 

Els detalls també són molt importants. Molts nuvis ens han agraït, per exemple, que haguem fet una fotografia del saló abans que entri la gent per veure com estava tot preparat. Quan vosaltres entreu al saló normalment ja està tothom assegut i no heu tingut l'oportunitat de veure com han quedat tots els detalls del saló.

 

 

També intentem durant tota aquesta estona ser el màxim de discrets. Una vegada uns nuvis ens van demanar si havíem fet fotos de les entregues perquè no ho recordaven... n'hi havia més de cinc-centes. És una anècdota il·lustrativa del nostre esperit en aquests moments: fer moltes fotos sense que "noteu" que estem allí fent-les.

 

 

Algunes dades més

 

 

Per tal que us pogueu fer una idea més precisa de com va tot el dia del casament us aportem algunes dades generals.

 

 

Aproximadament intentem tenir una hora per a les fotografies a casa del nuvi i una hora per fer les fotografies a casa de la núvia. Com ho fem per definir les hores? Doncs posem per cas que us caseu a les 12. El que fem és calcular a quina hora a de sortir la núvia de casa per arribar a les 12 a la cerimònia. Si ha de sortir a les 11.45 intentarem quedar amb ella una hora abans, a les 10.45. La següent pregunta és: a quina hora hem de sortir de casa del nuvi per arribar a casa de la núvia a les 10.45? Imaginem que hem de sortir de casa del nuvi a les 10.30. Doncs  serem a casa del nuvi una hora abans, a les 9.30.

 

 

El nostre treball no acaba a cap hora en concret, acaba quan creiem que ja tenim tot el material necessari. Això normalment és sobre una hora, o hora i mitja, després que hagi començat el ball.

 

 

Si hi ha venda de fotografies als convidats hi ha un altre fotògraf que es fa càrrec d'aquesta part. És a dir que sempre hi ha un fotògraf pendent del que està passant al casament mentre que l'altre s'encarrega de les fotografies dels convidats.

 

 

El nostre plaç d'entrega habitual és d'uns dos mesos, arribant com a màxim fins als tres mesos.

 

 

En tot cas, aquesta i tota la resta de coses relacionades amb la nostra feina les decidiu vosaltres. Nosaltres tenim un estil de fer les coses pensat per a què tot surti bé i quedeu satisfets, però treballem per a vosaltres i vosaltres sou els que definiu finalment què voleu i com ho voleu. Som una empresa petita i per tant podem oferir un servei i un tracte molt personalitzat.

 

 

Parlant amb companys fotògrafs d'altres empreses hem vist que en general donen molta importància al concepte d'original i únic pel que fa a la seva feina. La nostra filosofia és una mica diferent. Com ja hem explicat, nosaltres ens centrem primer en tenir un bon material, en tenir bones fotos i segon en què vosaltres estigueu a gust quan us les fem. El fet que cada reportatge que entreguem sigui diferent és única i exclusivament gràcies a vosaltres. Cada parella és diferent i per tant sou vosaltres i no nosaltres els que feu que cada àlbum, cada casament...sigui únic.